Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Asociația Culturală „Patrimoniul Local Universitar și Studențesc Iași” organizează expoziția De aceeași parte a Cortinei de Fier.

La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste în Europa, recompunem, cu ajutorul fotografiilor, documentelor, medaliilor sau obiectelor primite de Universitate cu prilejul momentelor aniversare, universul relațiilor academice pe care instituția ieșeană le-a avut cu universității din statele socialiste, până în 1989. Prin generozitatea Universității Friedrich Schiller din Jena și a Universității din Debrecen publicul va admira documente și fotografii aparținând arhivelor germane și maghiare, marcând colaborarea cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, vizitatorii pot urmări un film-document, cuprinzând interviuri cu profesori care rememorează experiențele formative în alte state sau realizează analize privind dinamica relațiilor inter-universitare.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 17 octombrie 2019, ora 11, la Muzeul Universității. Vor prezenta conf. univ. dr. Daniel Lazăr (Facultatea de Istorie) și conf. univ. dr. Dan Constantin Mâță (Facultatea de Drept).

Expoziția poate fi vizitată până pe 20 decembrie 2019.

Curatori: muzeograf Iana Balan, muzeograf Vasilica Mîrza.


Afişul evenimentului